Selecteer een pagina

Hoge verwachtingen

Meevallers

Archief

Tweedehands

Dat we best veel spullen nodig hebben voor het nieuwe huis, maar ik steeds twijfel tussen nieuw en tweedehands. Voor sommige dingen betaal ik gerust een godsvermogen, maar bij andere wil ik de koopjes hebben, liefst via een Marktplaatsdealtje waarmee ik iedereen te slim af ben. Vaak begin ik met het koopjesidee en zodra ik dan niks kan vinden is dat godsvermogen ineens best een aantrekkelijke optie. Nieuw heb ik nu de gordijnen en wat kantoorspullen, tweedehands twee kasten en de tv. De fauteuil heb ik zelfs gereinigd, dus dat is nog beter dan tweedehands. Die heb ik in feite tweedehands bij mezelf gekocht, en dan ook nog voor niks.

Gordijnwinkel

Dat ik een afspraak had in een gordijnwinkel, omdat het de tijd was waarin je alleen nog mocht winkelen op afspraak. Dat ik bij binnenkomst direct al zag dat wat ze daar hadden mijn smaak niet was: veel te bonte kleuren en patronen. En het was dan wel fairtrade, maar niet eens biologisch katoen, dus dan was het de lelijkheid wat mij betreft ook niet waard. Dat mijn afspraak officieel een half uur duurde, ik nam hun kostbare tijd in beslag, waardoor ik me toch verplicht voelde om nog een paar keer op en neer te lopen in die winkel. Dat die verkoopster intussen ook nog achter mij aan bleef lopen, en ik daarom toch maar af en toe een stof aanwees en zei: deze is ook mooi. Dat ik wel probeerde daarbij de stoffen te kiezen die ik het minst lelijk vond, zodat het zo min mogelijk op liegen leek. Dat was nog best moeilijk, want de meeste stoffen stonden me echt tegen. Dat ik inmiddels al een kwartier had volgemaakt en daarom op zich wel weg mocht van mezelf, maar dat die vrouw toen begon...

Huizenmarkt

Dat onze makelaar vertelde dat hij laatst een huis moest verkopen van oude mensen, die een grote kast met bijbels hadden. Dat hij toen voorzichtig tegen ze had gezegd dat ze die toch maar beter even weg konden halen voor de bezichtigingen, omdat dat niet zo neutraal oogt. Dat ze dat heel braaf hadden gedaan. Dat hij toen ook nog had gezegd dat het goed was om bloemen neer te zetten. Dat ze ook dat gedaan hadden, maar het een enorm boeket bleek te zijn, waardoor de hele setting meer weg had van een begrafenis dan van een woonkamer (en dan waren die bijbels zo gek nog niet geweest). Ze hadden geen idee en de makelaar was te algemeen gebleven met zijn tips. Dat ik moest lachen toen ik dit hoorde, maar toch vóór die mensen met die bijbels was. En tegen de huizenmarkt.

Voluit leven

Dat we eten lieten bezorgen en ik vooral de frietjes zo lekker vond. Ik had namelijk hele lekkere mayo bij de Albert Heijn gekocht, dus toen de bijgevoegde mayo op was kon ik me daarmee verder uitleven in plaats van hoe het normaal gaat, dat het eind van de patat stukken minder lekker is dan het begin omdat mijn mayo op is. Eigenlijk verpest dat de hele tweede helft van de patat, want je ziet het probleem al aankomen en dan is het vanaf dan kiezen uit twee kwaden: ofwel nu alvast bezuinigen zodat alle patat die je nog hebt iets minder lekker wordt, of nu voluit leven en dan aan het eind met droge patat zitten. Maar die hele kwestie speelde nu dus helemaal niet. Dat het toen ook nog ribbelfrietjes bleken te zijn.

Huid

Dat onze nieuwe kat inmiddels niet zo bang meer is. Als ik in bed ga liggen lezen, komt ze tegenwoordig als een sjaal in mijn nek liggen. En zodra ik dan ga slapen, nestelt ze zich als een muts op mijn hoofd. Met haar nagels kneedt ze dan als ik geluk heb mijn haar, en als ik pech heb mijn huid.

Nieuwe kat

Dat we een nieuwe kat hebben, maar die zit voorlopig verstopt. Ze moet ons echt nog helemaal niet, en haar strategie om dat de laten merken is om ons volledig te negeren. ’s Nachts eet ze wel en gaat ze gelukkig ook op de kattenbak, maar overdag merk je bijna niet dat ze er is. Dat ik nu bang ben dat ik haar straks echt een keer vergeet, en ze dan  verhongert of uitdroogt. Maar voorlopig niet, want ik ga elke keer kijken.

Efficiënter

Dat de kat het dieetvoer niet eet en ik me nu zorgen om haar maak. Ze weegt al niet zo zoveel, dus daar moeten geen kilo’s meer vanaf. Dat ik net wat voer met mijn vinger uit het bakje schraapte (het is natvoer), en ze het toen wel daarvanaf wilde eten. Dat ik zo meerdere haffels aan haar voorhield en ze die allemaal opat. Dat het eten geven zo wel een tijdrovende bezigheid is. En mijn vriend wil het voer niet aanraken – je zou het niet zeggen, maar hij neigt naar smetvrees – dus het is vooral mijn tijd die hieraan op zal gaan. Maar als het mijn zorgen wegneemt ben ik de rest van de dag – en vooral ook de nacht – waarschijnlijk wel een stuk efficiënter.

Trouw

Dat ik een tijdje geleden ineens al een dag eerder in de Trouw stond dan ik had verwacht.  Dat mijn moeder daar nogal van slag van was, omdat ze dus de verkeerde had besteld. Maar dat ze er toen toch eentje heeft bemachtigd.  

Groen haar

Dat ik een paar weken geleden door Zaandam liep en het daar nogal druk was met winkelend publiek, terwijl het ook nog maandag en corona was. Dat ik dat raar vond maar er verder ook geen oordeel over had. Het was wel leuk dat er allemaal verschillende mensen waren, sommigen hadden zelfs groen haar. Dat mis ik wel eens in Hilversum, hier is alleen één meisje met haar dat van boven naar onder verandert van knalgeel in fel oranje. Mijn vriend valt daarop, maar het is iets wat ik zelf vooralsnog niet overweeg. Dat ik nu ik dit opschrijf ineens besef dat het misschien toch beter is als we hier blijven wonen.

Combineren

Dat ik mijn nieuwe telefoon altijd ontgrendel met mijn vingerafdruk. Maar dat ik laatst met het buitenschilderwerk bezig was en daardoor een tijd had staan schuren, en dat mijn vingerafdruk het daarna niet meer deed. Blijkbaar had ik hem (deels) weggeschuurd. Dat ik dit niet handig vond, maar het me wel een gunstige oplossing leek voor misdadigers om minder herkenbaar te zijn. Misschien is dat wel dé manier om in te breken: die baan combineren met een schilderbedrijf. Bovendien heb je vanaf die steiger ook al best goed zicht op wat er in de huizen staat. Als je echt een passie hebt voor allebei, moet je wel zorgen dat je bij het forceren van het raam de lak niet beschadigt.

Speellijst

Datum Plaats Podium
20 augustus '21 Biddinghuizen Lowlands Uitverkocht
15 september '21 Rotterdam Theater Walhalla Dit is het nou – try-out KAARTEN
17 september '21 Utrecht Werftheater Dit is het nou – try-out KAARTEN
18 september '21 Utrecht Werftheater Dit is het nou – try-out KAARTEN
22 september '21 Diemen Theater de Omval Dit is het nou – try-out KAARTEN
24 september '21 Leidschendam Het Veur Theater Dit is het nou – try-out KAARTEN
25 september '21 Bleiswijk Theater ’t Web Dit is het nou – try-out KAARTEN
29 september '21 Beusichem Het Heerenlogement Dit is het nou – try-out KAARTEN
1 oktober '21 Boxmeer De Weijer Dit is het nou – try-out KAARTEN
7 oktober '21 Hoofddorp Het Oude Raadhuis Dit is het nou – try-out KAARTEN
8 oktober '21 Haarlem Theater de Liefde Dit is het nou – try-out KAARTEN
14 oktober '21 Huizen De boerderij Dit is het nou – try-out KAARTEN
15 oktober '21 Naarden deMess Dit is het nou – try-out KAARTEN
16 oktober '21 Schoonhoven Arto Theater Dit is het nou – try-out KAARTEN
20 oktober '21 Enschede Concordia Kunst & Cultuur Dit is het nou – try-out KAARTEN
23 oktober '21 Arnhem Posttheater Dit is het nou – try-out KAARTEN
29 oktober '21 Son en Breugel Het Vestzaktheater Dit is het nou – try-out KAARTEN
30 oktober '21 Wadway Theaterkerk Dit is het nou – try-out KAARTEN
3 november '21 Purmerend Theater de Purmaryn Dit is het nou – try-out KAARTEN
10 november '21 Deventer MIMIK Dit is het nou – try-out KAARTEN
13 november '21 Bovenkarspel Het Postkantoor Dit is het nou – try-out KAARTEN
15 november '21 Amsterdam De Kleine Komedie Dit is het nou – try-out KAARTEN
16 november '21 Amsterdam De Kleine Komedie Dit is het nou – première KAARTEN
19 november '21 Horst CC Het Gasthoes Dit is het nou KAARTEN
25 november '21 Hardenberg Theater de Voorveghter Dit is het nou KAARTEN
1 december '21 Rotterdam Theater Zuidplein Dit is het nou KAARTEN
6 december '21 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht Dit is het nou KAARTEN
10 december '21 Winschoten Cultuurhuis De Klinker Dit is het nou KAARTEN
11 december '21 Vianen Theater Vianen Dit is het nou KAARTEN
15 december '21 Naaldwijk Westlandtheater de Naald Dit is het nou KAARTEN
22 december '21 Meppel Schouwburg Ogterop Dit is het nou KAARTEN
7 januari '22 Tiel Agnietenhof Dit is het nou KAARTEN
14 januari '22 Oosterhout Theater de Bussel Dit is het nou KAARTEN
15 januari '22 Mierlo Ons Mierloos Theater Dit is het nou KAARTEN
21 januari '22 Amstelveen Cultuurcentrum Griffioen Dit is het nou KAARTEN
26 januari '22 Venlo De Maaspoort Dit is het nou KAARTEN
28 januari '22 Tilburg Theaters Tilburg Dit is het nou KAARTEN
4 februari '22 Boxtel Podium Boxtel Dit is het nou KAARTEN
10 februari '22 Helmond Theater Speelhuis Dit is het nou KAARTEN
12 februari '22 Eindhoven Parktheater Dit is het nou KAARTEN
25 februari '22 De Meern Podium Hoge Woerd Dit is het nou KAARTEN
5 maart '22 Oldenzaal Stadstheater De Bond Dit is het nou KAARTEN
17 maart '22 Amersfoort De Lieve Vrouw Dit is het nou KAARTEN
18 maart '22 Alkmaar Theater De Vest Dit is het nou KAARTEN
25 maart '22 Assen De Nieuwe Kolk Dit is het nou KAARTEN
31 maart '22 Valkenswaard Theater De Hofnar Dit is het nou KAARTEN
1 april '22 Hellevoetsluis Theater Twee Hondjes Dit is het nou KAARTEN
4 april '22 Lisse Theater Floralis Dit is het nou KAARTEN
7 april '22 Almelo Theater Hof 88 Dit is het nou KAARTEN
13 april '22 Woerden Het Klooster Dit is het nou KAARTEN
14 april '22 Nijmegen De Lindenberg Dit is het nou KAARTEN
15 april '22 Nijkerk Theater de Breede Beek Dit is het nou KAARTEN
21 april '22 Ede Cultura Dit is het nou KAARTEN
22 april '22 Capelle aan den IJssel Isala Theater Dit is het nou KAARTEN
30 april '22 Den Bosch Verkadefabriek Dit is het nou KAARTEN
3 mei '22 Breda Chassé Theater Dit is het nou KAARTEN
6 mei '22 Hoorn Schouwburg Het Park Dit is het nou KAARTEN
7 mei '22 Weesp City of Wesopa Dit is het nou KAARTEN
12 mei '22 Roermond ECI Cultuurfabriek Dit is het nou KAARTEN
14 mei '22 Groningen De Oosterpoort Dit is het nou KAARTEN
19 mei '22 Heerlen Theater Heerlen Dit is het nou KAARTEN
20 mei '22 Waalwijk Theater de Leest Dit is het nou KAARTEN
21 mei '22 Leiden Leidse Schouwburg Dit is het nou KAARTEN
 • 20 augustus '21 Biddinghuizen in Lowlands Uitverkocht
 • 15 september '21 Rotterdam in Theater Walhalla KAARTEN
 • 17 september '21 Utrecht in Werftheater KAARTEN
 • 18 september '21 Utrecht in Werftheater KAARTEN
 • 22 september '21 Diemen in Theater de Omval KAARTEN
 • 24 september '21 Leidschendam in Het Veur Theater KAARTEN
 • 25 september '21 Bleiswijk in Theater ’t Web KAARTEN
 • 29 september '21 Beusichem in Het Heerenlogement KAARTEN
 • 1 oktober '21 Boxmeer in De Weijer KAARTEN
 • 7 oktober '21 Hoofddorp in Het Oude Raadhuis KAARTEN
 • 8 oktober '21 Haarlem in Theater de Liefde KAARTEN
 • 14 oktober '21 Huizen in De boerderij KAARTEN
 • 15 oktober '21 Naarden in deMess KAARTEN
 • 16 oktober '21 Schoonhoven in Arto Theater KAARTEN
 • 20 oktober '21 Enschede in Concordia Kunst & Cultuur KAARTEN
 • 23 oktober '21 Arnhem in Posttheater KAARTEN
 • 29 oktober '21 Son en Breugel in Het Vestzaktheater KAARTEN
 • 30 oktober '21 Wadway in Theaterkerk KAARTEN
 • 3 november '21 Purmerend in Theater de Purmaryn KAARTEN
 • 10 november '21 Deventer in MIMIK KAARTEN
 • 13 november '21 Bovenkarspel in Het Postkantoor KAARTEN
 • 15 november '21 Amsterdam in De Kleine Komedie KAARTEN
 • 16 november '21 Amsterdam in De Kleine Komedie KAARTEN
 • 19 november '21 Horst in CC Het Gasthoes KAARTEN
 • 25 november '21 Hardenberg in Theater de Voorveghter KAARTEN
 • 1 december '21 Rotterdam in Theater Zuidplein KAARTEN
 • 6 december '21 Utrecht in Stadsschouwburg Utrecht KAARTEN
 • 10 december '21 Winschoten in Cultuurhuis De Klinker KAARTEN
 • 11 december '21 Vianen in Theater Vianen KAARTEN
 • 15 december '21 Naaldwijk in Westlandtheater de Naald KAARTEN
 • 22 december '21 Meppel in Schouwburg Ogterop KAARTEN
 • 7 januari '22 Tiel in Agnietenhof KAARTEN
 • 14 januari '22 Oosterhout in Theater de Bussel KAARTEN
 • 15 januari '22 Mierlo in Ons Mierloos Theater KAARTEN
 • 21 januari '22 Amstelveen in Cultuurcentrum Griffioen KAARTEN
 • 26 januari '22 Venlo in De Maaspoort KAARTEN
 • 28 januari '22 Tilburg in Theaters Tilburg KAARTEN
 • 4 februari '22 Boxtel in Podium Boxtel KAARTEN
 • 10 februari '22 Helmond in Theater Speelhuis KAARTEN
 • 12 februari '22 Eindhoven in Parktheater KAARTEN
 • 25 februari '22 De Meern in Podium Hoge Woerd KAARTEN
 • 5 maart '22 Oldenzaal in Stadstheater De Bond KAARTEN
 • 17 maart '22 Amersfoort in De Lieve Vrouw KAARTEN
 • 18 maart '22 Alkmaar in Theater De Vest KAARTEN
 • 25 maart '22 Assen in De Nieuwe Kolk KAARTEN
 • 31 maart '22 Valkenswaard in Theater De Hofnar KAARTEN
 • 1 april '22 Hellevoetsluis in Theater Twee Hondjes KAARTEN
 • 4 april '22 Lisse in Theater Floralis KAARTEN
 • 7 april '22 Almelo in Theater Hof 88 KAARTEN
 • 13 april '22 Woerden in Het Klooster KAARTEN
 • 14 april '22 Nijmegen in De Lindenberg KAARTEN
 • 15 april '22 Nijkerk in Theater de Breede Beek KAARTEN
 • 21 april '22 Ede in Cultura KAARTEN
 • 22 april '22 Capelle aan den IJssel in Isala Theater KAARTEN
 • 30 april '22 Den Bosch in Verkadefabriek KAARTEN
 • 3 mei '22 Breda in Chassé Theater KAARTEN
 • 6 mei '22 Hoorn in Schouwburg Het Park KAARTEN
 • 7 mei '22 Weesp in City of Wesopa KAARTEN
 • 12 mei '22 Roermond in ECI Cultuurfabriek KAARTEN
 • 14 mei '22 Groningen in De Oosterpoort KAARTEN
 • 19 mei '22 Heerlen in Theater Heerlen KAARTEN
 • 20 mei '22 Waalwijk in Theater de Leest KAARTEN
 • 21 mei '22 Leiden in Leidse Schouwburg KAARTEN

Contact

Theaterbureau de Mannen
info@theaterbureaudemannen.nl
020-3034721

Volg Janneke

Colofon

Foto's: Bas Losekoot, Anne van Zantwijk
Vormgeving voorstellingsbeeld: Marc Koppen
Website: Sanne Groot