top of page

Hoge verwachtingen

Janneke heeft hoge verwachtingen, van zichzelf én van het leven. Hoe dat elke keer weer tegenvalt, lees je hier.

RVS

Dat mijn vriend bezig was met het aansluiten van de vloerverwarming van onze nieuwe keuken, en dat hij toen een oude koppeling in de gootsteen legde (ik typte eerst per ongeluk ‘goorsteen’, een Freudiaanse schriftelijke verspreking, want ik vond dat dus een beetje goor). Dat ik ook bang was dat dat ding daar zou gaan liggen roesten. Dat ik besloot om er toch maar niks van te zeggen, want hij is dan net zo goed bezig en dan moet ik altijd heel voorzichtig zijn met kritiek. Bovendien zou hij dan natuurlijk tegenwerpen dat onze nieuwe gootsteen van RVS is, en dan zou ik uitgeluld zijn.

Dat de koppeling een dag later gelukkig weer weg was, maar dat hij wel degelijk een roestvlek in de gootsteen achterliet. Dat dat bij mij wel de vraag opriep: hoe RVS is RVS eigenlijk?

Comentarios


bottom of page