top of page

Hoge verwachtingen

Janneke heeft hoge verwachtingen, van zichzelf én van het leven. Hoe dat elke keer weer tegenvalt, lees je hier.

Een euro voor Niek

Het gezin dat regelmatig op onze hond past wil daar geen geld voor, alleen een euro voor in de spaarpot van Niek, hun zoon. Dat geef ik nu steeds, maar ik ben bang dat ik het een keer vergeet. Ik moest namelijk ineens weer denken aan mijn opa, die vroeger als hij wegging altijd een hand gaf waar dan een munt van 5 in verstopt zat. Ik weet nog dat hij het een keer vergat, en dat ik dat heel jammer vond. Vervolgens was ik boos op mezelf: je mag natuurlijk nooit cadeaus verwachten. Ik moest van mezelf blij zijn met mijn opa’s hand, met of zonder munt.

Daarom zorg ik er nu bij Niek voor dat ik het nooit vergeet. Hij rekent er waarschijnlijk op. Ik vind het geen ramp als hij uiteindelijk een euro minder in zijn spaarpot heeft, maar ik wil niet dat hij zich een slecht iemand gaat voelen omdat hij daar van zichzelf niet van mag balen.

Comments


bottom of page