top of page

Hoge verwachtingen

Janneke heeft hoge verwachtingen, van zichzelf én van het leven. Hoe dat elke keer weer tegenvalt, lees je hier.

Gestudeerd hebben

Dat mensen vaak zeggen: je kunt wel gestudeerd hebben, maar dat betekent nog niet dat je slim bent. Dat ik daar regelmatig onder val.

Zo heb ik een jasje met heel veel kattenharen erop, wat niet zo is bedoeld. Toen ik op internet opzocht hoe je die eraf kunt krijgen, vond ik als antwoord ‘met brede doorzichtige tape’. Daarmee schijn je ze er zo af te trekken. Maar de brede doorzichtige tape die we hadden was bijna op. Ik wilde al naar de winkel gaan voor een nieuwe rol, toen mijn vriend mij erop wees dat we nog wel meer dan 100 rollen brede papiertape hebben (voor onze webwinkel). Ik vond het eerst heel onlogisch dat het daar ook mee zou kunnen, maar daarna besefte ik dat het om de breedte en de plakkerigheid gaat en natuurlijk niet om de substantie aan de bovenkant.

Ik had het ook met tennissen. Ik heb namelijk een dubbelhandige backhand, twee handen aan mijn racket als ik sla. Maar soms komt de bal ergens waar ik bijna niet bij kan, ténzij ik even met mijn racket naar de bal reik. Met één hand. Ik heb dat laatst dus ineens ontdekt, dat dat gewoon kan. Eerder voelde het alsof ik die andere hand niet los kon laten omdat ik nou eenmaal een dubbelhandige backhand heb.

Ik heb wel meer van die dommigheden en dan hoop ik steeds maar dat zo’n dommigheid zich niet net op een levensbedreigend gebied bevindt.

Comments


bottom of page