top of page

Hoge verwachtingen

Janneke heeft hoge verwachtingen, van zichzelf én van het leven. Hoe dat elke keer weer tegenvalt, lees je hier.

Karwei

Dat de jongen op de gordijnafdeling van de Karwei te hard zijn best deed, zeker voor iemand die eruit zag als zestien (het kan aan mij liggen, maar ik vind winkelpersoneel er de laatste tijd steeds vaker uitzien als zestien). Terwijl ik stond te kijken welke stof ik mooi vond, hoorde ik hem bijvoorbeeld veel te opvallend ‘prettige avond nog’ tegen andere klanten zeggen, je kon de cursus waarin hij dat geleerd had nog voelen.

Hij wilde ook mijn lege mandje opruimen dat iets verderop stond, terwijl ik dat nog nodig had. Toen hij erachter kwam dat het van mij was hing hij hem aan een gordijnroede en zei hij erbij: anders struikelt er misschien iemand over. Toen week hij wat mij betreft wel echt te veel af van wat hij op de cursus geleerd kon hebben. Als je over mandjes struikelt in de Karwei, zal zelfs de cursusleider van mening zijn dat dat een vorm van natuurlijke selectie is. Ik dacht ook: het is maar goed dat hij niet bij Albert Heijn werkt, want hoe gaat hij dat dan met de winkelwagentjes doen? Daar struikel ik persoonlijk veel vaker over.

Vervolgens liet hij me de gordijnstalen zo mee naar huis nemen zonder iets van een borg te vragen, hij focuste echt te veel op de mandjes.

Commenti


bottom of page