top of page

Hoge verwachtingen

Janneke heeft hoge verwachtingen, van zichzelf én van het leven. Hoe dat elke keer weer tegenvalt, lees je hier.

Met de auto mogen

Dat ik me sinds we een auto hebben heel vaak afvraag of we met de auto mogen. Ik voel me snel schuldig als we hem gebruiken wanneer dat niet echt nodig is, want geld en want milieu. En we hebben hem natuurlijk zelden écht nodig, want hiervoor hadden we een hele tijd geen auto en dat hebben we al die jaren toch maar mooi overleefd.

Wat ik dan doe is bevestiging zoeken bij anderen: ik denk erover om met de auto te gaan, wat vind jij? En dan ga ik net zo lang mensen af totdat iemand precies zegt wat ik wil horen: ik zou gewoon lekker de auto pakken hoor, het is hartstikke koud en jij doet al zoveel goed. Misschien wil ik dat laatste vooral gewoon even horen.

Comments


bottom of page