top of page

Hoge verwachtingen

Janneke heeft hoge verwachtingen, van zichzelf én van het leven. Hoe dat elke keer weer tegenvalt, lees je hier.

Voetbal

Dat ik als ik voetbal kijk erg benieuwd ben naar de uitslag, maar ook naar veel andere dingen. Soms staat er even eentje langs de kant vanwege een schouder of een knie, en dan denk ik: zou dat nou echt zoveel uitmaken, 10 of 11 spelers? Als je ze niet zou vertellen of ze met 10 of 11 zijn zou het verschil misschien wel veel minder groot zijn, dat het deels een placebo-effect is. Maar dan mogen ze ook niet stiekem tellen, en hoe ga je dat controleren?

Ik vraag me ook af of ze het niet vies vinden elkaar te omhelzen als hun shirts doorweekt zijn. Ze weten dus allemaal van elkaar hoe ze onder hun slechtste omstandigheden ruiken, er zal er toch wel eentje zijn die zijn neus dan dichthoudt?

En aan het eind, dan heb je verloren en moet je iedereen nog een handje geven: de scheids maar ook de spelers van de tegenpartij, de reservespelers ook nog soms. Maar hoe weet je dan of je iedereen hebt gehad? Ik kan me zo voorstellen dat je dan helemaal niet in the mood bent om dat goed te monitoren, als je hebt gewonnen niet maar zeker ook niet als je hebt verloren.

Comments


bottom of page