top of page
Brandnetels (c) Anne van Zantwijk_header.jpg

Hoge verwachtingen

Janneke heeft hoge verwachtingen, van zichzelf én van het leven. Hoe dat elke keer weer tegenvalt, lees je hier.

Dat de term ‘blouse’ blijkbaar veranderd is. Er zijn diverse kledingwinkels waar ik tegenwoordig als ik online op dat woord klik, ook bij T-shirts terechtkom. Niks geen knoopjes, gewoon een shirt met lange mouwen. Volgens mij komt dit door de invoering van het woord ‘top’, waar lange mouwen dan weer niet onder vallen. Met dat woord hebben ze de hempjes en de shirts samengevoegd, iets waar ik de voordelen ook niet van inzie. Ze moeten niet gaan klooien met die termen, want dan valt het volgende kledingstuk er weer buiten en blijven ze bezig.

‘Tuniek’ en ‘jurk’ vind ik ook lastig, als dat los van elkaar zit maar ook als het bij elkaar zit. Dat valt denk ik niet op te lossen, een tuniek is gewoon een onduidelijk kledingstuk. Daar ging het bij het uitvinden al mis.

Dat ik bij ‘VAR’ altijd aan Verklaring Arbeidsrelatie moest denken, omdat ik daar als zzp-er mee te maken had, al vóór de invoering van de videoscheids bij voetbal. Toen ik het die lui in zo’n voetbalpraatprogramma voor het eerst over de VAR hoorde hebben, dacht ik nog: waarom maken ze zich zo druk om de betaling van freelance spelers? Die redden zich wel! Later kreeg ik het door en vond ik dat ze erbij zouden moeten zeggen dat het om de voetbal-VAR ging in plaats van om de gewone.

Maar nu ik dat hele WK heb gezien, met al het video-scheidsgedoe, besef ik het pas: Dit is de echte VAR.

Dat ik me afvraag wanneer er een hype komt rondom paddenstoelen, en dan in het bijzonder champignons. Alle soorten eten lijken wel een keer iets geweest te zijn, in positieve of in negatieve zin. Zo moeten pasta en brood het tegenwoordig ontgelden en heeft boerenkool juist een opleving gehad, daar waren toen ook ineens chips van. Quinoa en chiazaad bevatten zo’n beetje alles, schijnt, en kokosvet was eerst de verlosser en is nu weer het kwaad. Maar how about champignons?

Als ik de voedseltrends een beetje begin te doorgronden, komt het er binnenkort aan voor de champignon. Maar of ze bij de goeden of de slechten worden gerekend, dat blijft afwachten.

bottom of page